musici

Elke Janssens, sopraan

 

Elke JanssensElke Janssens studeerde zang aan het Lemmens instituut bij Dina Grossberger en vervolgens aan het Conservatorium te Leuven bij Beatrijs De Vos, waar ze in 1994 haar einddiploma behaalde. Een jaar later behaalde ze tevens een licentie in de Rechten aan de KU Leuven.

Ze vervolmaakte zich bij Kathelijne Van Laethem, waar ze zich vooral toelegde op de Lichtenberger Methode, Greta De Reyghere en sinds enige tijd  ook bij Jard Van Nes.Elke nam deel aan masterclasses bij o.m. Barthold Kuijken, Eric Van Nevel en Dirk Snellings.

In 2005 maakte ze de overstap van de juridische wereld naar die van de muziek.
Sindsdien werkte ze samen met verscheidene ensembles in binnen- en buitenland, zoals het Choeur de Chambre de Namur,  het Vlaams Radio Koor, Les Talens Lyriques,  Collegium Vocale Gent,  Vox Luminis, Studium Chorale, Collegium Ad Mosam, Laudantes Consort, en vele andere.

Elke is een veelgevraagd soliste voor oratoria, lied recitals en muziektheater producties.
Zij zong reeds een uitgebreid repertoire als concertzangeres en concerteerde samen met talrijke orkesten en dirigenten in België, Nederland en Duitsland.

Het is voornamelijk in de Barokmuziek dat Elke uitblinkt, maar ze zingt ook met veel plezier en klasse het Klassieke repertoire, Romantische werken en hedendaagse composities.

Eind 2014 debuteert ze als Rosalinda in de opera Casparo van Luc Steels.

Als soliste maakte ze verscheiden CD opnames , o.m. in de reeks “a history of the Requiem” met het Laudantes Consort  en de nieuwe CD van Studium Chorale met muziek van de Barok componist, Marcus Telller.

Verder werkte ze mee aan de opnames van CD's met muziek van Rudi Tas en Vic Nees samen met het ensemble Musa Horti en aan een heel aantal CD's met het Choeur de Chambre de Namur.

 
Design by beesign.com |